07/08/2019

Як варити рис?

Якщо рис не пропарений, його потрібно промити холодною водою 7-10 раз, у іншому випадку досить кількох раз (причиною цьому є низький вміст крохмалю). У каструлю висипати 1 склянку рису та залити 1,5 склянками води. Поставити на вогонь. Протягом процесу варіння рис не перемішувати.
Після закипання накрити кришкою і продовжувати варити 10 хвилин на повільному вогні.
Через 10 хвилин вогонь потрібно вимкнути і залишити кришку закритою. Ще 15 хвилин рис повинен постояти під кришкою, вбираючи залишки води.

P.S. Самими корисними вважають коричневий (цільнозерновий/бурий), дикий (насіння водоростей) та пропарений довгозернистий сорти рису. Коричневий рис, використовують для боротьби з підвищеним рівнем холестерину, як і більшість інших видів рису. Дикий рис завдяки високому вмісту вітаміну С дозволяє підвищити імунітет, а білий рис підвищує захисні функції організму за рахунок марганцю.



Коментарі (0)

Коментарі відсутні!

Додайте Ваш коментар

300

Останні відгуки

січ09
Meizu M6
// // коментарі відсутні

Нормальний телефон. Я його маю два роки і мені не потрібно новішої...

лис10
Джокер
// // коментарі відсутні

На перший погляд - це дуже дивне кіно, але на справді фільм є...

лис30
Новий паспортний сервіс (без черг)

Прийшов час робити новий біометричний паспорт. Їду на головну пошту в...

Коментарі