08/06/2019

Як варити буряк?

Підготовка не вимагає будь яких зусиль. Досить буряк помити, обрізати хвостики, перевірити на наявність гнилі та інших проблем. Чистити буряк не потрібно, інакше під час варіння він вивариться і зблідне. Отже, які кроки потрібно зробити для цього:

  • миємо буряк, обрізаємо кінчики.
  • складаємо підготовлені овочі в каструлю і заливаємо холодною водою. Солити не потрібно і це важливо, тому що сіль робить буряк твердим і тоді потрібно більше часу для його приготування
  • для збереження яскравого кольору можна додати пів чайної ложки лимонного соку (на 1 літру води). Варимо на невеликому вогні.
  • залежно від розміру час приготування займе приблизно 1.5 - 2 години.


Існує ще експрес метод:

  • кип'ятимо воду і відразу кидаємо буряк в баняк.
  • не зменшуючи вогонь, додаємо у воду 2 столові ложки соняшникової олії (щоб зробити вищою температуру).
  • варимо буряк пів години, після чого ставимо каструлю під проточну холодну воду на 10-15 хвилин. Різке падіння температури допоможе буряку "дійти" до готовності.


Коментарі (0)

Коментарі відсутні!

Додайте Ваш коментар

300

Останні відгуки

січ09
Meizu M6
// // коментарі відсутні

Нормальний телефон. Я його маю два роки і мені не потрібно новішої...

лис10
Джокер
// // коментарі відсутні

На перший погляд - це дуже дивне кіно, але на справді фільм є...

лис30
Новий паспортний сервіс (без черг)

Прийшов час робити новий біометричний паспорт. Їду на головну пошту в...

Коментарі